2007 Château La Cabanne

Lähes tasan neljä vuotta sitten pohdiskelin blogissa viinien kypsyttelyn dilemmaa – mikä on oikea aika korkata viini. Ajatus pohdiskeluun lähti Matt Kramerin mielipiteestä, että kymmenen vuoden kypsytys olisi riittävä ja 99 % maailman viineistä olisi nautittavissa tähän mennessä. Tällä kertaa korkkausvuoroon osui kymmen vuoden ikäinen punainen Bordeaux. Château La Cabannen pullo on ostettu kuutisen vuotta sitten Alkon poistuvista ihan vain testausmielessä. Jostain kumman syystä se kuitenkin oli unohtunut kellariin pölyttymään, kunnes löysin sen taannoin syksyllä. Mielenkiinnolla odotin, kuinka tällainen perustason Bordeaux kypsyy kymmenessä vuodessa.

Château La Cabanne sijaitsee Pomerolissa ja heidän tarhansa sijaitsevat lähellä kuuluisia Chateau Trotanoy’ta ja Chateau Clinet’ä. Vajaasta yhdeksästä hehtaarista on 92 % Merlota ja loput Cabernet Francia. Köynnökset ovat keskimäärin 30 vuotta vanhoja. Viini käytetään perinteiseen tyyliin lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Malolaktinen käyminen tapahtuu tammitynnyreissä. Viiniä kypsytetään keskimäärin 15 kuukautta tammitynnyreissä, joista 60 % on uusia.

chateau-la-cabanne-pomerol-2007

2007 Château La Cabanne on syvän rubiinin värinen. Tuoksu on runsas ja herkullinen tarjoillen klassista Bordeaux-meininkiä; tummaa luumua, boysenmarjaa, sikarilaatikkoa, tammea sekä lyijykynää. Paletilla viini on erittäin pehmeä ja samettinen. Siinä on hyvin pehmeät tanniinin ja kevyt hapokkuus. Täyteläinen viini tarjoilee tumman hedelmäisen ja lyijykynän vivahteisen makunautinnon. Viini jättää pitkän ja tumman luumuhilloisen jälkimaun suuhun, joka oli omaan makuun turhan makea.

Tätä juodessa oli pakko todeta, että ainakin Château La Cabannen kohdalla kymmenen vuoden kypsytys oli täysin nappiin. Mahdollisesti tämän olisi voinut korkata jo muutama vuosi sitten, jos olisi kaivannut enemmän ryhdikkyyttä. Silloin tosin ei välttämättä olisi päässyt nauttimaan näistä herkullisista kehittyneen Bordeauxin aromeista. Pidempiaikainen kypsytys ei kuitenkaan olisi tämän kohdalla ollut mahdollista – hedelmää olisi kyllä löytynyt, mutta rakennetta ei.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: