2014 De Bortoli La Bohème Act Four Syrah Gamay

De Bortoli on Autralian yksi suurista nimistä ja tuotantoakin löytyy vaikka muille jakaa. Talolta löytyy tarhoja Riverinassa, Yarra Valleyssa, Hunter Valleyssa ja King Valleyssa yhteensä yli 700 hehtaarin alalla 35 eri brändin alta. Yleensä olen itse skipannut tälläisten tuottajien pullotteet, mutta Shiraz-Gamay -blendi yhditettynä viileään Yarra Valleyn ilmastoon sai tarttumaan pulloon.

Viinin valmistuksesta kerrotaan seuraavasti (vapaa suomennos):
”Kokonaisia terttuja ja rypäleitä murskattu hieman alkuun, jotta käyminen saadaan alkuun. Satunnaisesti jaloilla polkemista sekä viinin päälle pumppausta. 15 päivää kuorikontaktia, kunnes viini on puristettu ja laitettu 500 litran tynnyreihin kypsymään 10 kuukaudeksi.”
Tälläistä käsityötä voisi odottaa 50 euron yhden palstan Syrah’lta eikä 15 euron punkulta. Bull Mentulan sanoin, ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.

de-bortoli-act-four-shiraz-gamay

2014 De Bortoli La Bohème Act Four on Syrah 82 % ja Gamay 18 %. Tumman rubiinen väri. Tuoksussa hauskaa kikkailua kirsikkaisen sekä vadelmaisen hedelmäisyyden ja hieman tunkkaisten savuisuuden välillä. Keskitäyteläinen vinkku on erittäin eloisa hyvän hapokkuutensa ansiosta. Tanniineista ei oikeastaan voida edes puhua, koska ne ovat niin vähäiset etteivät ne edes kerkeä tarttua ikeniin. Viinin hedelmäisyys ja mausteisuus paletilla on hyvinkin Syrah-vetoista, mutta Gamayn puolukkaia ja mustikkaisia vivahteita on myös havaittavissa.

Harvinaisempi blendi, mitä ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Tarkemmin kuin miettii, niin Pohjois-Rhonesta ei ole kuin reilu 50 km Beuajolaisin etelä-osaan, joten ei tämä nyt täysin älyttömältä tunnu. Kyseessä on kuitenkin erittäin mukavasti kulauteltava aussipunkku, jossa hedelmäisyys on freesiä ja juotavuus maksimissa. Tämä varmasti istuu parhaiten puistovinkkuna pikkusuolasten seuralaisena.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: