2013 Jean-Paul Brun Beaujolais L’Ancien

Beaujolais alkaa ehdottomasti lukeutumaan omiin arkiviini suosikkeihin – freesiä, keskitäyteläistä ja erittäin helposti kulauteltavaa sekä hyvinkin ruokaystävällistä. Viime viikon arkiviinin virkaa toimitti Jean-Paul Brunin L’Ancien.

Jean-Paul Brunin viinejä kehutaan yhdiksi puhtaimmiksi Beaujolaisiksi mitä alueelta löytyy. Vuonna 1979 hän otti perheensä vajaan 2 hehtaarin tilan haltuun ja on vuosien saatossa kasvattanut tarhojensa määrää kymmen kertaiseksi. Hän ei tee viiniä hiilihappomenetelmällä ja teollisilla hiivoilla vaan käyttää old school -metodeita ja sekä villihiivoja, jotta Gamayn todellinen luonne saataisiin vangittua pulloon. Beaujolais on hänen mielestään myös nautinnollisempaa matala-alkoholisena, joten chaptalisointi ei kuulu hänen repertuaariinsa. Koko valmistus menee hedelmäisyys edellä -asenteella, joka tarkoittaa minimaalista rikin lisäämistä, jätetään pieni määrä hiilidioksiidia pulloon suojaamaan hapelta sekä suodattaminen pidetään vähäisenä.

2013 Jean-Paul Brun Beaujolais L’Ancien on 100 % Gamay. Tertut on rangattu, jonka jälkeen viini on käytetty ja kypsytetty tammitynneiressä. Kaunis tuoksu jossa punaista kirsikkaa, kukkaisuutta, mustapippuria. Paletilla suht’ ärtsy ensimmäisenä päivänä, mutta toisena päivänä selvästi jo rauhallisempi ja mielyttävämpi. Paletilla maistuu puhdaspiirteinen vadelmaisuus ja puolukka sekä hentoa yrttisyyttä. Tiukka hapokkuus ja hento tanniinisuus tuovat hyvin selkärankaa viinille. Ei mitenkään erityisen pitkä tai kompleksinen viini, mutta erittäin kulauteltava, puhdas ja kaunis. Sokkona voisin kuvitella, että moni tunnistais Gamay’ksi – jotenkin niin tyypillinen ja upea. (10€ Vinatis tosin nyt tarjolla 2014)

L’Ancien on arjen luksusta! Uppoaa erittäin helposti täytettyjen paprikoiden tai lasagnen seuralaisena sekä se kestää avattuna useamman päivän, jos pullon pohjalle sattuu jäämään jotain.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: