2010 Jean-Marc Burgaud Morgon Côte de Py James

Huomenna se sitten tulee – baanaanihiivalla maustettu Gamay. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Ainakin naurussa on pitelemistä, kun katsoo viinikapinnallisten esittämää oikeaa tyyliä nauttia Beaujolais Nouvea.

Kuitenkaan kaikki eivät tilaile viinejä netistä, joten tunnen velvollisuudekseni tarjota saatavilla oleva vaihtoehto M. Lapierren Morgonille ja hyvälle Beaujolaisille.

burgaud-morgon-cote-de-py

Arkadian myymälästä vielä viikko sitten pystyi noukkimaan mukaansa toisen mielenkiintoisen Beaujolais-tuottajan Jean-Marc Burgaudin pullotteita. Molemmat tulevat Morgonin Côte de Py –tarhalta, joka tarjoaa erinomaisen terroir’n Gamayn viljelyyn. Yleensä Beaujolaisin tarhat ovat tasaisella maalla, mutta Côte de Py sijaitsee rinteessä, jonka maaperä koostuu saviliuskeesta ja ikivanhasta vulkaanisesta kivestä. Silti rinteen keskiosan rauta- ja mangaanirikkaasta maaperästä on jo hyvin pitkään saatu ja edelleen saadaankin parhaat viinit, mistä tämänkertainen viini on kerätty.

Syvän purppurainen viini tarjoaa nokkaan tummia marjoja ja kukkaisuutta sekä hentoa mausteisuutta. Maku on raikas, konsentroitunut ja myötäilee tuoksua. Selvästi tuhdimpi, konsentroituneempia ja tummempi kaveri kuin aikaisemmin kumottu freesi ja punaista hedelmää täynnä ollut Lapierren Morgon. Burgaud on selvästi hakenut vuoden tynnyrikypsytyksellä lisää konsentraatiota ykkösviinilleen.

Pullo tyhjeni lähes hetkessä linssimuhennoksen ja paistetun raakamakkaran kanssa. Taas kerran Beaujolais, jonka dokabilitetti oli kohdallaan. Viiniä ei valmisteta suuria määriä, joten hienoa, että sitä saa näinkin kätevästi suoraan hyllystä. Tietysti 32 euron hintalappu pistää miettimään muutaman kerran ostaako vai, mutta onneksi Burgaudin perus Côte de Py lähtee samasta hyllystä vajaalla 19 eurolla eli noin kahden Beaujolais Nouveaun hinnalla. Jos näistä kumpaakaan ole tarjolla niin hieman huokeampi Joseph Drouhin Moulin-à-Vent ajaa lähes saman asian.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: